Pages

Thursday, May 7, 2020

kiwi report

this week we got to write a report about what every we wont and this is my report
Kiwis
Did you know the kiwi are only found in NZ

Hi, I'm Tomasz and this is my Kiwi report.

Kiwi weights up to 3.3 kg and can grow up to 14 or 18 inches. Kiwis are Brown on the Body and skin color on the beak and feet. Kiwis are covered in feathers also kiwis are flightless Birds.

Kiwis like to be in the forest and they nest in holes that are called burrows. Kiwis enemies are cats, dogs and ferrets.

Kiwis like to eat worms and other bugs and insects. Kiwis find their food in the ground because that is where all the bugs and insects are.

Did you know that kiwis are the only bird that have nostrils on the end of its beak. Here is one more kiwi fact. Kiwis have whiskers like cats.

Did you learn anything in my report     
      
Evening Kiwi Walk - Tawharanui Sanctuary - Ex Matakana or Auckland ...

Decimals

Decimals

This week for math we had to make a poster about decimals. and this is my poster

Albatross summary

Albatross Summary

I read the article about albatross and in Summary

Albatross are the Biggest Sea Bird and Albatross nest on cliff tops. Albatross nests are made from dried mud also Albatross can live at sea day and night and Albatross have short sleep. Albatross Like the cold. Albatross likes to eat fish squid and other sea creatures.


Friday, May 1, 2020

ya Back at school

Ya Back at school

It was Tuesday and i was in the car getting ready for school from 5 week being at home in lock down. Mum and Dad said that there was only going to be about 20 kids at school but when everyone got to school there were only 8 kid and the 2 Priscilla. there were to sides in the room. my side had 5 kids and the other had 3 kid. it was pace foll all Day and the next. it was pity nice with only 8 kid at school.

Thursday, April 30, 2020

Penguins

Penguins

Did you know that emperor penguins are the tallest penguin.

hi, my name is Tom and this is my penguin report

An emperor penguin weighs up to 23 kg and can grow up to 1.1 – 1.3 m
Emperor penguin colors are black white and yellow. A penguin's body is covered in feathers but on the wings they have no feathers and Penguins are birds.

Most penguins live in cold places like the south pole, and some penguins live in hot places like nz Australia and south america. Most penguins make their nest on rocks or they have no nest.


Penguins have many enemies from the size of a killer whale to the size of hawks. The most common enemy any south pole penguin would have is a sea leopard or a seal.

An Emperor Penguins favorite food are fish and squid. All penguins find their food in the sea because that is where all the fish are. Penguins are carnivores that means they only eat meat.


Did you know the penguins can not see well on land and see very well in water. Here is one more fun fact, did you know that Blue penguins go fishing at night and sleep all day.

my amazing Penguin Poster


Thursday, April 23, 2020